Näyttöpäätelasit

ERITYISTYÖLASIT NÄYTTÖPÄÄTTEELLE

Näyttöpäätelasit

Hyvä näkö on olennainen osa työkykyä ja työssä viihtymistä. Useimmissa työtehtävissä katselutilanteet ovat vaativampia kuin vapaa-aikana. Huono työskentelyergonomia, työhön sopimattomat silmälasit sekä korjaamattomat näkövirheet kuormittavat työntekijää aiheuttaen muun muassa niska- ja hartiakipua, päänsärkyä sekä epämukavaa oloa.

Näyttöpäätetyön lisääntyminen korostaa entisestään silmien hyvinvoinnista sekä hyvästä näköergonomiasta huolehtimisen tärkeyttä töissä. Erityistyölasit poikkeavat yleiskäyttöön tarkoitetuista silmälaseista voimakkuudeltaan, linssityypiltään ja linssien asennukseltaan. Siksi erityistyölasit eivät sovellu yleiskäyttöön. Yli 40-vuotiaiden yleisesti käyttämät lähilasit eivät ole erityistyölaseja. 

Design Optikko Hakula

PIILOLINSSIT

Huoletonta näkemistä piilolinsseillä – tutustu valikoimaamme!

KUUKAUSILINSSIT » KERTAKÄYTTÖLINSSIT »

Näyttöpäätelasit

Bluecontrol-pinnoite

Näyttöpäätelaseihin liitetään Bluecontrol-pinnoite, josta on lasien käyttäjälle runsaasti etuja:

  • Vähentää mm. silmien väsymistä, punoitusta, vuotamista ja kuivumista.
  • Vähentää päänsärkyä.
  • Parantaa unta: vähentää digitaalisten näyttöjen tuottaman sinisen valon pääsyä silmään, jolloin melatoniinin eli unihormonin tuotanto ei häiriinny.
  • Parantaa näytön näkyvyyttä ja tekee tekstistä luettavamman.
  • Parantaa kontrastia, minkä ansiosta värit näkyvät luonnollisesti.
  • Vähentää heijastumia, jolloin katseleminen on miellyttävämpää.
  • Soveltuu kaikille lasien käyttäjille.
  • On erinomainen käsittely myös aurinkolaseille, esim. autoilu- tai golflaseihin.

Näyttöpäätelasit

ERITYISTYÖLASIT PARANTAVAT TYÖTEHOA JA TYÖSSÄJAKSAMISTA, TUTKITUSTI.

Erityistyölasit parantavat näkemistä näyttöpäätetyössä ja tätä kautta nostavat sekä työtehoa että parantavat työssä jaksamista, osoittaa tuore Työterveyslaitoksen johtama tutkimus. Työhyvinvointitekijöiden ja ergonomian paraneminen vaikuttavat suoraan sairauspoissaoloihin, joiden kustannusvaikutukset yritykselle ovat merkittävät. Työlasien hankintamenovastaa suurin piirtein yhden sairauspäivän kokonaiskustannuksia.

Tutkimuksen mukaan lukunopeus erityistyölaseilla oli noin 4,5 % parempi kuin tavallisilla moniteholaseilla, mikä vastaa yhden työpäivän aikana yli viittä sivua luettua tekstiä. Tutkimuksessa tehtyjen laskelmien mukaan erityistyölasit maksaisivat itsensä takaisin jopa kolmessa kuukaudessa työn tuottavuuden paranemisena. Työlasien hankintaa tuleekin tarkastella investointina, ei vain EU-direktiivin määräyksenä.

Jos yleiskäyttöön hankitut silmälasit eivät ole sopivat näyttöpäätetyöhön, on työnantajan lain mukaan hankittava työntekijälle työhön sopivat erityistyölasit. Design Optikko Hakula on näkemisen asiantuntija ja optikoillamme on työterveyshuoltolain edellyttämä koulutus. Toimimme siis mielellämme yrityksesi yhteistyökumppanina. 

Lue lisää Työterveyslaitoksen tutkimuksesta täältä »

Näyttöpäätelasit

Varilux Digitime – kuin tehty tämän päivän tarpeisiin

Varilux Digitime vähentää näyttöpäätetyöstä aiheutuvaa silmien rasitusta

Ympäristön digitalisoituminen ja älylaitteiden runsaus on muuttanut sekä käyttäjien näkötapoja että laitteiden käyttötapoja. Tämä voi aiheuttaa sekä fyysisiä ongelmia että silmäoireita.

Varilux Digitime -lähilinssit takaavat rennon ja terävän näkemisen digilaitteita käyttäessä. Varilux Digitime -linssissä on mahdollista huomioida yksilöllisesti käyttäjän katseluetäisyys tietokoneen, läppärin, tabletin tai älypuhelimen ruudulle. Siten käyttäjä saa nauttia rennosta ja vaivattomasta näkemisestä myös vaihtaessaan laitteiden välillä, esim. tietokoneelta älypuhelimelle.

Varilux Digitime -linssin avulla huomiodaan myös käyttäjän ergonomia, jotta hänellä olisi luonnollinen kehon asento ja hän välttyisi niska- ja hartiaongelmilta. 

Ajanvaraus

Varaa aika helposti netissä

Optikko Hakula somessa
SEURAA: @OPTIKKOHAKULA

#video-bot > div { bottom: 72px; }